Experimentathon: dissenya un joc d’experimentació gamificat en equip

El repte: posa a prova la teva creativitat en equip i dissenya un joc científic!

Sou competitius, no teniu por a treballar contrarellotge i teniu vocació de despertar la curiositat científica de nens i nenes? Apunteu-vos a l’Experimentathon!

  • Deu hores i un únic objectiu: dissenyar una gamificació on el fil conductor sigui l’experimentació que s’estrenarà el 9 de juny a la Fira Experimenta del Campus Sescelades.
  • Dificultats: el resultat ha de ser portàtil, hi ha un pressupost fixat i la temàtica del joc és secreta fins al mateix dia de la competició.
  • Públic objectiu del joc: nens i nenes de 6 a 12 anys

Qui pot participar?

Estudiants de grau, màster i doctorat que hagin estat padrins i padrines del programa Repte Experimenta en qualsevol de les edicions i els estudiants COFUND. En cas de no formar part de cap d’aquests col·lectius, podeu participar formant un equip amb mínim una persona dels col·lectius esmentats.

Com participar?

Cal que formeu un equip de 3 a 5 membres i us registreu en el següent enllaç abans del 30/04/23. Si no teniu equip, però voleu participar, també us podeu apuntar. Us assignarem un equip el dia de l’Experimentathon. Hi ha un màxim d’equips participants (es prioritza els col·lectius de padrins del Repte Experimenta i estudiants COFUND a més de l’ordre d’inscripció).

REGISTREU-VOS a l’Experimentathon

Què hi guanyeu?

  • Una speed training de 2 hores en la metodologia de les 4C (conèixer, cocrear, construir i celebrar) i design thinking de la mà de Lluis Sabadell Artigues, artista i comissari especialitzat en Art i Ecologia i en cocreació. Entre d’altres ha cocreat pel Museu Magritte de Brussel·les els espais creatius per a l’exposició Dalí<>Magritte (2019), els materials divulgatius de diferents aspectes de la ciència per al projecte Explainers a CosmoCaixa (Barcelona) l’any 2020 i juntament amb els Museus reals de Belles Arts de Bèlgica (Brussel·les) ha cocreat els espais creatius per a l’exposició Voies de la Modernité en 2021.
  • Una experiència única per posar en pràctica competències transversals com el treball en equip, la resolució de problemes, la comunicació efectiva, l’adaptabilitat i la creativa davant d’un panell de persones d’empresa.
  • Una acreditació de participació que inclou una avaluació de les vostres competències acreditada per part del coordinador del programa de mentoring del Hub Experimenta, el Sr. Alfred Arias.
  • L’opció de ser l’equip guanyador que s’enduu 6 entrades a Port Aventura.

Detalls pràctics

Data: divendres 5 de maig de 2023
Lloc: Aules polivalents del CaixaForum de Tarragona (Cistòfor Colon, 2 Tarragona)

Àpats: dinar i coffee break inclosos en l’activitat

Programa:
8:30-8:45 Acreditacions
8:45-9:00 Benvinguda per part de Montse Pinent, vicerectora de Projectes Docents i Estudiants de la URV i Barbara Vastenavond, directora executiva del Repte Experimenta
9:00-9:30 Presentació del Repte i la temàtica del joc
9:30-11:30 Taller de cocreació i design thinking per ajudar als participants a despertar la creativitat i pensar out of the box liderat per Lluis Sabadell, un artista especialista en gamificació i cocreació.
11:30-11:45 Pausa cafè
11:40-13:30 treball en equips (Fase de conèixer les necessitats dels usuaris i fil conductor del joc. Fase d’ideació per generar una infinitat d’opcions. No ens hem de quedar amb la primera idea que se’ns acudeixi. De vegades, les idees més estrambòtiques són les que generen solucions visionàries)
13:30-14:30 pausa dinar + estona per visitar l’exposició del CaixaForum (opcional)
14:30-17:00 Treball en equips (Fase de definició i cocreació: tornem les idees en realitat i definim el producte final)
17:00-17:15 Pausa cafè

17:15-19:00 Prototipatge (Fase de construcció del prototip per fer les idees palpables i ajudar a identificar millores significatives, errors a resoldre, possibles mancances)
19:00-19:30 Defensa dels projectes davant un jurat i selecció de projecte guanyador. El jurat estarà format per experts en l’àmbit de la gamificació i les tecnologies educatives, docents STEM i membres del Repte Experimenta.

Projecte guanyador

El producte gamificat guanyador de l’Experimentathon s’estrenarà el 9 de juny de 2023 a la Fira Experimenta del Campus Sescelades de la URV i posteriorment farà una gira pels centres educatius i centres cívics de Catalunya durant el curs 2023-2024. L’equip guanyador el podrà inaugurar el dia de la Fira Experimenta i podrà col·laborar en la seva difusió.

Amb la col·laboració de:

Deixa un comentari

Empreses padrines

Impulsa

Col·labora

Hub Experimenta © 2019 -2029.