Al Hub Experimenta creiem que tothom hauria de tenir l’oportunitat d’accés al coneixement compartit, a fer networking i a trobar un trampolí per créixer de forma personal i professional. I és just amb aquest objectiu que neix el nostre programa de mentoring, adreçat als padrins i padrines de l’edició actual i les passades del programa Repte Experimenta.
Aprenem de les experiències dels altres. Per això, hem dissenyat un espai informal de converses i accions d’aprenentatge enfocades al creixement personal i professional amb l’objectiu de desenvolupar al màxim el teu potencial.
El mentor, una persona més experimentada d’empresa o del món acadèmic (en funció de les vostres preferències), traspassa els seus coneixements i les seves experiències per ajudar al desenvolupament professional i la carrera de l’aprenent. Però també s’aposta pel mentoring invers fomentant l’aprenentatge intergeneracional.
A qui s’adreça?
Personal d’empresa i estudiants de darrers cursos de grau, màster o doctorat que han participat com a padrins en el programa Repte Experimenta.
Inscriu-te al programa de mentoring (data límit 10/02/25) aquí
Qui coordina el programa?
La coordinació del programa de mentoring és a càrrec del Sr. Alfred Arias, enginyer químic i industrial, que durant els 15 darrers anys de la seva carrera a DOW Chemical va ser l’Innovation, Learning & Management Leader del Site de Tarragona. A banda és professor de l’assignatura de Personas al Màster d’Administració i direcció d’empreses de la Universitat Rovira i Virgili.
Com s’estructura?
El programa de mentoring consta de 2 etapes:
-> Dimarts 18 de febrer de 2025 de 16:00 a 19:00 ->Formació autoconeixement presencial (3h): enfocada a l’autoconeixement centrada en els rols en equip, l’estil de gestió de conflictes, les orientacions de carrera professional, la comunicació efectiva, els valors i un inventari de talents.
-> Dijous 20 de febrer de 2025 de 16:00 a 18:00 – > Formació mentoring (2h): full de ruta per portar a terme les sessions del mentoring
Lloc: Facultat de Química i Enologia, Edifici N4, Universitat Rovira i Virgili, C/ Marcel·li Domingo 1, Tarragona.
2. Sessions individuals de mentoring: mentor-mentee
4 a 6 sessions d’1 h durant 3-4 mesos: el número de sessions s’ajusten en funció dels objectius i necessitats establerts pel mentor i estudiant. Es recomana fer com a mínim la meitat de les reunions de forma presencial. Les dates són flexibles i es proposen entre mentor-mentee.
Les etapes a seguir són:
- PRESENTACIÓ i FIXACIÓ OBJECTIUS: Connexió amb el Mentee, entendre la seva necessitat i definició d’objectius;
- FASE EXPLORACIÓ: Entendre i clarificar la situació actual i explorar com aconseguir els objectiu
- PLA D’ACIÓ: Valorar diferents alternatives per aconseguir els objectius i definir el pla d’acció amb iniciatives concretes
- RESULTATS: Seguiment i avaluacions dels resultats; consolidació dels aprenentatges.